Bläddra

Sveriges 100 vanligaste fåglar

Kategorier: Biologi och biovetenskap Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Matematik och naturvetenskap Vilda djur Vilda djur: fåglar Zoologi Zoologi: fåglar (ornitologi)
Köp här

Sveriges 100 vanligaste fåglar

Kategorier: Biologi och biovetenskap Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Matematik och naturvetenskap Vilda djur Vilda djur: fåglar Zoologi Zoologi: fåglar (ornitologi)
Köp här

Sveriges hundra vanligaste fåglar innehåller precis det som titeln utlovar, och lite till. Här får du all grundläggande fakta om våra 100 vanligaste arter, samt några ytterligare fåglar som inte tillhör de vanligaste, men som du ofta kan stöta på ändå.

Boken täcker in 98,5 % av alla fåglar som häckar i Sverige ordnade efter vanlighet och kan med andra ord hjälpa dig identifiera i stort sett alla arter runt knuten! Utöver flertalet bilder på varje art innehåller den även en guide med ordförklaringar och annat som gör boken lättbegriplig även för nybörjarskådaren!

Om författaren: Sveriges nestor bland fågelnästen
Författare, fotograf, föreläsare, fågelskådningsguide   den prisade ornitologen Magnus Ullman har både många jobbtitlar och boktitlar på sitt CV. Sedan 1984 har han lett resor för fågelskådare både i Sverige och utomlands och sedan 1987  försörjer han sig som ornitolog. I över 40 år har Magnus  regelbundet medverkat i tidskriften Vår Fågelvärld, han var under flera år en återkommande röst i Naturmorgon i P1 och han har suttit i Sveriges Ornitologiska Förenings Raritets-kommitté. Bland flertalet utgivna böcker varav de flesta illustrerats med egna bilder kan nämnas Med kikare och kaffetermos och Handbok i fågelskådning 2020

Sagt om boken
"Texten är faktarik och intresseväckande. Den informerar om vilken familj arten tillhör, om den är svår eller lätt att känna igen, skillnader mellan hane och hona respektive ung och gammal, kännetecken, risk för förväxling, flyktläte, biotop och vanor. Texten kompletteras med över 400 fantastiska foton, samtliga med några få undantag tagna av författaren, vilka visar de viktigaste kännetecknen.(...) Boken, som är mycket välskriven och pedagogisk, vänder sig till alla fågelintresserade, såväl nybörjare som mer erfarna. HELHETSBETYG 4/5
/Bengt Magnusson Björksten, BTJ (Utdrag ur recension i BTJ-häftet nr 18, 2021)