Bläddra

Tantals son (arabiska)

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Tantals son (arabiska)

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Denna historia utspelar sig i myrarna i södra Irak. Ett samhälle och miljö där vardagslivet fortfarande bär spår av sumerernas liv för över fem tusen år sen. Detta uppenbarar sig i hus byggda av vass, urgamla fiskesätt samt transport på vatten med hjälp av små gondol liknande båtar. Från denna miljö kom många berättelser till liv och där hittar man Tanteln, en imaginär varelse som ingen har sett men som de flesta fruktar.

I denna vackra miljö uppstår kärleken mellan Zahra och Mezher. En stark och gripande historia om två personer som i kärleken finner en samhörighet som påminner om de starka banden mellan myrarnas fåglar och dess vatten och myrarnas palmer och dess sol.

Mezher kunde inte tåla att inte träffa Zahra dagligen. Han brukade hitta på olika anledningar för att träffa henne, som att erbjuda henne hjälp med att samla foder till korna eller bära varor från transportbåtarna hem. De brukade smyga iväg när andra var upptagna med vardagens sysslor för att träffas i palmlundarna.

På en dyster dag gick solen in i moln och myrarnas fåglar lämnade för gott. Det var den dagen då Zahra fick hemska nyheter som gjorde att hon kände att livet var på väg att ta ifrån henne sin kärlek, luften hon andas. Mezher satt framför Zahra och med ögonen tittandes på att annat håll berättade han att de måste gå skilda vägar. Han bad henne att inte hata honom och försäkrade henne att en tjej inte blir av med sin oskuld av kyssar och erbjöd sig att ta henne till läkare för att bevisa det. Med en övergiven röst svarade Zahra, jag vet, en tjej blir inte av med sin oskuld men däremot sin själ.