Bläddra

Telefonsamtal

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Telefonsamtal

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här
"Mästerliga noveller" Aftonbladet

De närmsta åren kommer Bokförlaget Tranan att ge ut de fyra novellsamlingar som Roberto Bolaño skrev under sin livstid, i översättning av Lena E. Heyman.

Telefonsamtal är Roberto Bolaños första novellsamling, och gavs ut på spanska 1997. I Bolaños litterära universum är det vardagliga och rakt berättade ofta egendomligt äventyrligt och vindlande. Denna samling innehåller fjorton berättelser som inte sällan befolkas av människor på marginalen, och där drömmarna och litteraturen är lika närvarande som våldet. Även i det korta formatet är han en fascinerande berättare.

Roberto Bolaño föddes i Chile 1953 och dog 2003 på ett sjukhus i Barcelona i väntan på en levertransplantation. Hans sammanlagt fyra novellsamlingar ges ut på svenska av Bokförlaget Tranan, i översättning av Lena E. Heyman.

Sagt om Telefonsamtal:
"En sak har Bolaño gemensam med konventionella novellförfattare av rang. En sämre författare hade gjort roman av det som här utspelas på kring 20 sidor. Anne Moores liv, drygt 30 sidor lång, skulle av en andra rangens författare blivit minst tre romaner."
Claes Wahlin i Aftonbladet

"Efter att ha läst Bolaño är man inte riktigt densamma."
Niklas Qvarnström i Sydsvenskan

Planerad utgivning:
Noveller 1: Telefonsamtal höst 2015
Noveller 2: Horor som mördar september 2016
Noveller 3: Den odräglige gauchon oktober 2017
Noveller 4: Det ondas hemlighet oktober 2017