Bläddra

Tema Svenska Klassiker II – paket med 32 böcker

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk
Köp här

Tema Svenska Klassiker II – paket med 32 böcker

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: språk
Köp här

Detta paket är ett perfekt sätt för eleverna att stifta bekantskap med några av Sveriges allra mest tongivande författare - i ett lättillgängligt kortformat!

Moa Martinson skriver om ett annorlunda, fattigare Sverige, Stig Dagermans barndomsskildring undersöker frånvaro och längtan, Elin Wägners novell är en knivskarp replik riktad mot ett kvinnoförtryckande samhälle medan Agnes von Krusenstjernas novell är en gnistrande barndomsskildring där orosmoln börjar rulla in på himlen. Tillsammans målar de upp en bild av ett äldre Sverige där människor levde under väldigt olika förutsättningar beroende på klass- och könstillhörighet.

I paketet finns en genomarbetad lärarhandledning med frågor som är tänkta att förbättra elevernas läsförståelse och öppna upp för diskussion om bland annat barndom, familj och hur samhället ser ut idag jämfört med förr. Handledningen innehåller uppgifter till varje enskild novell, men också ett avsnitt med mer övergripande uppgifter. Lärarhandledningen är framtagen av Carl-Johan Markstedt, lärare i svenska, som tidigare skrivit handledningar för flera olika förlag.

Novellerna och handledningarna lämpar sig i första hand för elever i högstadiet och gymnasiet.

Paketet innehåller totalt 32 böcker, d.v.s. 8 ex av varje titel.

De fyra novellerna är:
Agnes von Krusenstjerna - Snigeln och flickan
Elin Wägner - De blå silkesstrumporna
Moa Martinson - Fjäderbrevet
Stig Dagerman - Snöblandat regn