Bläddra

Terroristens kropp : syster eller bror

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Dramatik Modern och samtida dramatik
Köp här

Terroristens kropp : syster eller bror

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Dramatik Modern och samtida dramatik
Köp här

Ny systerpjäs till den kritikerhyllade Spår av Antigone av en av landets ledande dramatiker

Christina Ouzounidis senaste pjäs Terroristens kropp är en systerpjäs till Spår av Antigone. Det är en monolog för två röster i samma kropp, om möjligt i en enda, lång utandning.
En syster och en bror talar om vartannat. De är Antigones syskon, mindre berömda och mindre upphöjda. Brodern är den som stred för fel sida i ett krig och som nu talar efter sin död, där han slutligen finns till. Systern påstår att hon är den som begravt honom, trots att inga vittnen och inga bevis finns. Hon påstår att hon är den som klippt ut världen, dess lövverk och fjädrar, som håller den i sina händer. 
De försöker frenetiskt att greppa efter något beständigt, att tala fram det, kanske genom att erkänna det förbjudna; att frammana det tills det är så tydligt att det går att begrava. 

CHRISTINA OUZOUNIDIS [f.1969] är en av vårt lands ledande dramatiker, med pjäser som upprört och hänfört såväl publik som kritik. Hon har bland annat tilldelats Expressens teaterpris och det svenska Ibsensällskapets dramatikerpris.