Bläddra

Textilt återbruk

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete
Köp här

Textilt återbruk

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete
Köp här
- Den som inte blir inspirerad av den här boken är död!
Så lyder en kommentar från en av läsarna till Malin Lindströms bok: Textilt återbruk, utgett på eget förlag. Och det är bara att hålla med, det riktigt kliar i fingrarna av skaparlust efter att ha bläddrat i den!

Boken innehåller många temaområden med vackra och stämningsfulla arrangemang, välarbetade bilder och förklarande illustrationer. Allt vilar i en anda som känns ljus och inspirerande, från första till sista sidan.

Vi får lära oss att ta tillvara på gamla grytlappar, kökshanddukar, knappar mm. Allt förvandlas till något nytt och fräscht.

Malin berättar:
-Slipsarna som hängt undangömda i garderoben i årtionden, kommer fortsättningsvis att kunna hängas upp som vackra, originella och riktigt lyxiga julgranskulor. Eller så blir de förvandlade till silkiga mobiltelefon-fodral.
-Av broderade dukar syr du fina kuddar på nolltid. Allt det tidskrävande handarbetet har ju redan någon annan gjort, kan det bli bättre?

Författaren varavar korta, personliga anekdoter med enkla gör-så-här texter som passar både den mer erfarna och den som provar på att skapa med textilier för första gången.

Det kreativa temat och uppmaningen att ta tillvara på alla de fantastiska textilier som glömts bort och stoppats undan ligger helt rätt i tiden. Malin Lindströms bok sticker ut ur mängden och liknar ingen annan i sin genre.

Välkommen att låta dig inspireras!