Bläddra

Tillbaka till Hope River

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur

Tillbaka till Hope River

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här
En feelgood-roman som utspelar sig i 30-talets USA! Av författaren till den internationella bästsäljaren Barnmorskan i Hope River.

»Genomsyras av en sådan värme och glädje att man helt rycks med. Det är lättläst, lustfyllt och underhållande.« Bibliotekstjänst


West Virginia, 1934. Sjuksköterskan Becky Myers oroar sig för sin arbetsgivare, doktor Blum. Det senaste året har han förlorat sitt hus, sin praktik och sin hustru. Och nu verkar han även ha mist förståndet. I hopp om att Blum ska bli frisk återvänder de till det lilla samhället i Hope River, där gemensamma vännen och barnmorskan Patience Murphy bor.

I Hope River möts de av fattigdom och arbetslöshet. Behovet av en sjuksköterska är skriande, och Becky kämpar för att skaffa mat på bordet och tak över huvudet. Med stor mänsklig värme skildras livet i den avlägsna dalgången, hur Becky försöker återväcka doktor Blums livsgnista och samtidigt sin egen tro på kärleken.

Författaren Patricia Harman är själv barnmorska och har tidigare skrivit den internationella bestsellern, Barnmorskan i Hope River, som gavs ut på svenska 2013.

Fler pressröster om boken:

»Tillbaka till Hope River blir en hjärtevärmare och följer mig långt efter att boken är slutläst. Jag beundrar kvinnornas styrka och mod.« Bloggen Bokparet »Boken är lättläst och den känns precis lika äkta och trovärdig som fristående föregångaren Barnmorskan i Hope River. Det här är en riktig feelgoodroman som lämnar en varm och mysig känsla efter sig!« Bloggen Boklysten

Pressröster om Barnmorskan i Hope River:

»Patricia Harmans debutroman är ett litet mästerverk som letar sig in i hjärtat för att stanna.« Kulturdelen

»Mycket välskriven en debut som inte går att släppa förrän den är färdigläst!« Kommunalarbetaren

»En mycket gripande och ärlig historia« Skaraborgs Allehanda

»Stark, fin & gripande.« Bloggen Jennies boklista