Bläddra

Tillgängliga webbplatser : i praktiken

Köp här

Tillgängliga webbplatser : i praktiken

Köp här
Tillgängliga webbplatser i praktiken, som nu kommer ut i sin andra omarbetade upplaga, är till för dig som vill designa en webbplats som alla kan använda, oavsett vilken programvara eller vilket hjälpmedel besökaren använder. Den är också en handbok för dig som arbetar med att förvalta och underhålla webbsidor. Boken handlar om hur du kan nå fram till webbens alla besökare, hur du kan göra språket och formen tillgänglig för alla. Det behöver inte vara dyrt eller krångligt. Tvärtom är det oftast det enkla som är det geniala.

I den här boken får du lära dig mer om olika funktionshinder och om vad användarna behöver för att enkelt kunna besöka och använda din webbplats. Du får många praktiska tips om hur du kan formulera och formge webbtexter så att alla kan läsa dem – utan krångel. De internationella riktlinjerna från WAI (Web Accessibility Initiative) finns med, kompletterade med konkreta och överskådliga anvisningar för den praktiska situationen.

Helena Englund är examinerad språkkonsult och har lång erfarenhet av modern kommunikation. Hon har tidigare skrivit Klarspråk på nätet.

Maria Sundin är examinerad språkkonsult och arbetar med språkvård för myndigheter. Hon har även skrivit Lättläst – så funkar det.