Bläddra

Tokyo blues

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Tokyo blues

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Psykologen Lola Fridh är en framgångsrik rådgivare som tyvärr har svårt att följa sina egna goda råd. Hon vill inte riktigt gå med på att tillvaron är under stark förändring. Barnen är på väg att flyga ur boet. Svetten porlar lite väl ymnigt. Sömnen är inte vad den borde vara. En dag är Lola oroväckande nära att gå in i den omtalade Väggen. Samtidigt får hennes man överraskande ett jobb i Tokyo. Motvilligt följer Lola med. Under ett år på andra sidan jorden omprövar hon gradvis hur livet kan levas. Inte minst genom mötena med den gåtfulle Akira Kimura, med rötter i Häggvik.
Tokyo blues är en underhållande roman om nya chanser, kärlek, njutning och hemligheter i Tokyos neonblinkande, vackra natt.

Pia Hintze bodde under många år i Tokyo. Tokyo blues är hennes kärleksförklaring till Japan. Till koldoftande yakitorirestauranger, diskreta love hotels, immiga ramenställen, Shibuyas gytter och den livsbejakande glädjen under blommande körsbärsträd.
”Guldkorn ur bokfloden. Blandar dråpligheter med allvar, vallningar med sex och smärta med skratt.” Tara
”De rappa formuleringarna känns igen, liksom närheten mellan romankaraktärer och läsare. Mellan raderna växer också en vacker skildring av staden Tokyo fram.” Damernas värld
”Bitsk som wasabi om kulturkrockar och känslokollisioner”. Magasin M

Pia Hintze har tidigare skrivit trilogin om Sarah, Karl och deras son Nils. Den består av Baby blues, En ska bort och Älskling.