Bläddra

Tom, lille Tom

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Tom, lille Tom

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
"Det är ett märkligt djur som kommer och besöker vår trädgård. Ett djur på två ben och med skor i storlek 35."

Tom är elva år och bor i en husvagn med Joss, som avskyr när han kallar henne mamma och som ofta lämnar honom ensam. En kväll när skafferiet är tomt igen och Tom som vanligt går för att besöka grannarnas grönsaksland, snubblar han bokstavligt talat över den gråtande Madeleine, som ramlat och inte lyckats ta sig upp igen. Medan Tom tar hand om den gamla kvinnan börjar han inse att även om livet kan vara svårt, kan allting också bli betydligt lättare om man är flera.

Likt Barbara Constantines tidigare romaner är Tom, lille Tom en bok full av humor, allvar och mänsklighet, med karaktärer som är oemotståndligt älskvärda trots många och hårda motgångar i livet.

Boken innehåller bokcirkelfrågor!

Barbara Constantine föddes i Nice av amerikanska föräldrar och är nu bosatt i Paris. Hennes fjärde och senaste roman Och sen Paulette kom ut på Sekwa förlag 2013 och har översatts till ett tiotal språk. Tom, lille Tom är hennes tredje roman.

"Det gör gott att läsa en bok som till varje pris vill bevisa att livet är vackert."
BELLE

"Om du tycker om Anna Gavaldas optimistiska romaner kommer du att älska Barabara Constantines lättsamma stil och fantasifulla karaktärer. Framför allt kommer den fantastiska pojken Tom, som verkar vara född till att vara lycklig, få dig att smälta."
FEMMES DAUJOURDHUI