Bläddra

Transtillstånd

Kategorier: Konst
Köp här

Transtillstånd

Kategorier: Konst
Köp här

”Att vara transperson är för mig det mest rimliga sättet att hantera ett sexistiskt samhälle som bygger på illusionen om två motsatta kön. Att söka efter könseufori i stället för könsdysfori är det mest radikala och kärleksfulla vi kan ge oss själva. Om du som läser detta är trans så är det för dig som boken kommit till. Boken tillägnas härmed transpersoner världen över. I nutid, dåtid, framtid och alltid.”

Transtillstånd bygger på erfarenheter av att vara trans i en värld som inte är utformad för könseufori. Det är en bok som följer transitionens röda tråd utan att lura läsaren att denna resa skulle vara linjär eller ha en tydlig destination i sikte. Zafira Vrba Woodski väver en historia långt bortom illusionen om att det bara skulle finnas två möjliga kön att välja på.

Zafira Vrba Woodski är svensk-tjeckisk konstnär, författare, pedagog, curator och transaktivist bosatt i Stockholm. Zafira har ägnat de senaste 20 åren åt att gestalta queera liv och erfarenheter med video, foto, ljudverk, performance och text. Zafiras konst har visats på bland annat Världskulturmuseet, Historiska museet, Malmö konsthall, Not Quite, Konstepidemin, Jönköping läns museum och på filmfestivalen världen över. Sedan ett par år tillbaka arbetar Zafira även som dödsdoula och Interfaith Minister genom ceremonibyrån High Heel Funerals and Ceremonies. Zafira medverkar regelbundet i antologier och tidskrifter och har tidigare gett ut böckerna Du orkar mig och FAGS:METOD. www.zafiravrbawoodski.com www.highheelfunerals.com @revzafira