Bläddra

Tredje fyran

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Tredje fyran

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Novellix ger ut kvalitetslitteratur i fickformat. Fyra nyskrivna noveller fyra gånger om året. Det här paketet innehåller 10 ex av varje titel i tredje fyran.

Jag vill veta var stockrosorna kommer i från
Amanda Svensson
Jag frågar henne igen om hon minns den första kvällen, enda kvällen, gårdagskvällen, hur vi möttes vid en häck på Sveriges sydligaste udde, måsarna och strandrågen, havet alldeles nära och hur hon stack armen genom häcken och tog tag i min arm, och att jag tyckte att hon var söt, mycket söt, men inte vacker, inte så att det gjorde ont.

Heder
Jens Lapidus
Han satte sig i passagerarsätet. Bilen riste till när den startade. Det var mammas sambo Johns kärra, och det var han som körde. Det var sjukt - han var trettioåtta år och hade ingen annan som kunde plocka upp honom utanför anstalten än mammas kille. De första fem minuterna sa de ingenting till varandra.

Skördebrev
Helena Granström
Jag skriver till dig med mina fingrar, med mina koögon och mina flugor. Med min boskapshunger och juverblick, med min bokstavsspilta och min klöver. Med mina klövar och min bakdel. Med min bakfot, med min mening. Minns du hur det var att vara pojke?

Gloria
Wille Crafoord
Kaj tittar bort mot Gloria. Med facit i hand tycks det ju verkligen som om hon har gjort något fantastiskt. Medvetet eller inte. Något som ingen annan enskild samhällsengagerad artist eller kändis, eller ens politiker, lyckats med. Ja, kanske Ga­ndhi då. Han drar lite på munnen vid jämförelsen. Men ändå.