Bläddra

Uppdrag skola!

Köp här

Uppdrag skola!

Köp här
Fredrik Jeppesen visar upp en bild av den svenska skolan som sällan når de som inte arbetat där. Den tar inte partipolitisk ställning utan koncentrerar sig istället på skolans uppdrag och resultatet av lärandet.

Fredrik Jeppesen är den före detta officeren och it-konsulten som sadlade om och blev rektor på krisdrabbade Broängsskolan i Botkyrka söder om Stockholm. Genom att använda, för skolan, annorlunda grepp har han på två år lyckats stoppa elevflykten och fått ordning på ekonomin.

Tre frågor till Fredrik Jeppesen:

Varför har du skrivit Uppdrag skola?
För att berätta om mina erfarenheter från min tid som rektor men också för att nyansera skoldebatten, som ju ägs av etablerade institutioner. Det känns viktigt att visa upp en bild av svensk skola som sällan når människor som inte arbetar där. Dessutom var det en stor utmaning för mig själv eftersom jag stavar som en kråka, inte helt oviktigt. Alla kan!

Vad handlar den om?
Boken handlar om hur viktig svensk skola är och att lärares förmåga att inspirera, engagera och motivera den unga generationen blir allt viktigare ju längre globaliseringen utvecklas.

Vem skulle du vilja ge den här boken till och äga: "Läs den!"?
Skolministern, oavsett regering, och givetvis framtidsministern...