Bläddra

Upptakt i Wien

Köp här

Upptakt i Wien

Köp här
Del 1 i serien om några judiska människoöden i förkrigstidens Europa. Serien ger i romanform även en inblick i en del faktiska skeenden, vad som föregick andra världskriget och judarnas situation då.

Som en fortsättning av Sion Serien, börjar Upptakt i Wien sin berättelse i Österrike, just innan Andra Världskriget bryter ut.
Elisa Lindheim, en violinist i Wiens symfoniorkester, är av judisk börd, men har tagit ett ariskt artistnamn. Det gör att hon kan resa och spela i Tyskland trots att judiska musiker genom en lag 1935 förbjuds att göra så. Elisas bästa väninna Lea, en cellist redan presenterad för Bodie Thoenes läsare i boken Sions Dotter, och hennes man Simon står inför valet att antingen fly ifrån Österrike eller riskera att bli offer i den kommande förintelsen.

John Murphy, en reporter för New York Times i Berlin och Österrike, blir sammankopplad med engelska politiker i en plan att försöka undanröja Hitler. Elisa och Johns kontakter med den judiska underrättelsetjänsten snärjer dem i ett nät av intriger, faror och konspirationer som ingen av dem kunnat drömma om.