Bläddra

Vägar jag vandrat

Kategorier: Biografi: allmänt Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Självbiografi: allmänt
Köp här

Vägar jag vandrat

Kategorier: Biografi: allmänt Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Självbiografi: allmänt
Köp här
Olle Fjordgren har bland annat läst geologi, petrologi, kristallografi, geofysik, oceanografi på Göteborgs universitet.
Av en slump erbjöds han en tjänst som prospekteringsgeolog i Sudan. Därefter läste han gemmologi i Sverige och åkte till Santa Monica i Kalifornien för sin sluttentamen (GG) på Gemological Institute of America.
Tillsammans med hans svenska utbildning, räckte detta till en Master of Science från UCLA (University of California Los Angeles).
Det blev inledningen till ett omväxlande och spännande liv som förde honom till Kina, Macao, Hongkong, Afghanistan Pakistan, Etiopien, Sri Lanka och Mongoliet med flera. Varje chans som livet erbjöd blev till en ny utmaning. Nu är han tillbaka i Sverige och bor på släktgården i Bohuslän.
Han har haft ett mycket omväxlande och spännande liv med en massa olika karriärer eftersom han tagit alla chanser som livet erbjudit honom.
Hittills under sitt liv har han kört Hemglassbil, arbetat på sjukhuslaboratorier, arbetat i affär, varit butiksföreståndare, jobbat som väktare, larmoperatör på Securitas, suttit nattvak på Östra sjukhuset, varit amanuens på Chalmers, arbetat som geolog, gemmolog, operativ chef, vice verkställande direktör och verkställande direktör i flera olika företag både i Asien och i Sverige, säkerhetsrådgivare och nu – som kronan på verket, hemmansägare på släktgården Sjöbacka.
Hans resor och utmaningar har tagit honom till en hel del exotiska och spännande platser på vår jord.
Det har varit faror och utmaningar, prövningar och umbäranden, men på det stora hela har det varit riktigt kul.
Han har sett månen gå upp bakom Hindu Kush i norra Pakistan när han drack te med talibaner.
En morgon, när solen steg upp ur havet, satt han på stranden till Indiska Oceanen med sina somaliska vänner och drack starkt, svart morgonkaffe under tystnad inför det makalösa skådespelet.
Han har också sett ryska attackplan efter räder i Afghanistan svänga in över gränsen till Pakistan, där de tömde sina magasin till automatkanonerna in i kropparna på oskyddade kvinnor och barn i flyktinglägren.
Vid Taula Tiff-reven i Röda Havet simmade han med Makohajar. Han har skjutit vargar i Mongoliet med revolver och blivit omkullknuffad av ett vårtsvin i Etiopien.