Bläddra

Valpskolan : körkort för hundägare

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Valpskolan : körkort för hundägare

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Det allra viktigaste är trygghet och tilltro. Här lär man sig att tillsammans med sin valp ta de första, lätta och viktiga stegen till det samförstånd man sedan kan bygga vidare på under många lyckliga år. De fyra stegen är Hantering/kroppskontakt, Följ mig, Nu ska vi leka, Sitt!

Ingår i TV2-s Go´kväll-redaktions Hundskola.

Ansvaret för att hunden får ett liv i trygghet och harmoni ligger på oss människor. Det är varje hundägares skyldighet att axla det ansvaret för att hunden ska kunna känna samma trygghet som den skulle ha gjort i sin hundflock.

Genom hantering tar man kroppskontakt och utstrålar en mängd viktiga signaler i kommunikationen med valpen. Det sker vid lek, när man vårdar eller fostrar den, eller vill överföra lugn och harmoni. Om man inte kan förmedla detta finns risken att valpen får svårt att anpassa sig till annan träning.

Ett av de vanligaste problem ägare till vuxna hundar har, är att hunden drar så hårt i kopplet att det inte blir trivsamt att ta med hunden på en promenad. Därför lär den här boken ut hur man tidigt ger valpen den goda vanan att inte dra när den är kopplad. Det är inte alls svårt när valpen inte hunnit skaffa sig dåliga vanor.

Ett annat steg i den här utbildningen handlar om att valpen får lära sig att lyssna och koncentrera sig på ett viktigt ord. Här tränas det under ordet Sitt!, eftersom just detta är lätt och roligt att lära valpar. Både ägare och valp kommer att ha nytta av övningen i olika vardagssituationer och som lugnande övning för att skapa trygghet och koncentration.

Boken riktar sig till alla valpägare (inte bara de som inspirerats av TVs program) och kursdeltagare i olika hundklubbar.