Bläddra

Vindkraftsparken

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Vindkraftsparken

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Mellanhogna är ett lugnt samhälle som ligger långt från stadens buller. En plats med djupa, nyckfulla myrar och täta, tysta skogar. Den drömlikt vackra platsen lockar till sig människor av alla slag; rika stadsmänniskor i desperat behov av återhämtning i naturens fristad, naturdyrkare och miljökämpar. Där finns också inbitna bybor som vill bevara sin hembygd precis som den är.
Idyllen störs när det moderna samhällets krav knackar på och en omfattande vindkraftspark planeras. Elföretagets planer stöts mot invånarnas drömmar och visioner och en hotfull stämning sprider sig i bygden.
Lantmätaren Jenny får till uppgift att förbereda en förrättning för de vägar som ingår i vindkraftsparken. När ett mord inträffar inom området får kommissarien Andreas en svår uppgift att försöka bena ut vad som har hänt och vem som är den skyldige. Vem talar sanning och vem har motiv till att döda för sin sak?
Vindkraftsparken, som är en fristående uppföljare till Byvägen och Marinan, är en mångbottnad spänningsroman om konflikten i mötet mellan storslagen, orörd natur och samhällets ökade energibehov.