Bläddra

Virus 5

Kategorier: Dystopier och utopier Skönlitteratur Spekulativ skönlitteratur Thrillers
Köp här

Virus 5

Kategorier: Dystopier och utopier Skönlitteratur Spekulativ skönlitteratur Thrillers
Köp här
Tre månader har gått sedan civilisationen slogs sönder av det muterade Marburgviruset. I Stockholmsområdet arbetar överlevarna med att bygga två läger – ett för de ännu osmittade och ett för det fåtal som är immuna men bär smittan i sitt blod. Runt staden Kiruna, som skonades vid virusutbrottet, byggs stängsel och beväpnade patruller vaktar gränsen.

Risten arbetar som vakt vid Kirunas gränszon. En kväll närmar sig en höggravid kvinna stängslet och Risten ställs inför ett omöjligt val. Beslutet hon fattar kan påverka stadens öde för alltid.

Följ Amanda, Iris, Dano, Ursula, Risten, Jenny och de andras desperata kamp för sin existens i en värld som faller samman. Civilisationen må ha nått sitt slut, men något måste komma därefter.

Virus är en tät historia om några människors kamp för överlevnad i en värld som inte längre vill ha dem, berättad i ett skoningslöst tempo.

Daniel Åberg är journalist och författare till två av Storytels succéserier, Virus och Nära gränsen. Efter många år i Stockholm är Daniel numera bosatt med sin familj i Vittangi, öster om Kiruna.