Bläddra

Virus 7

Kategorier: Dystopier och utopier Skönlitteratur Spekulativ skönlitteratur Thrillers
Köp här

Virus 7

Kategorier: Dystopier och utopier Skönlitteratur Spekulativ skönlitteratur Thrillers
Köp här
Slutstriden är här. Iris, Amanda, Dano, Risten och de andra överlevarna måste inte bara rädda sig själva från viruset, utan också från dem som vill använda farsoten som ett vapen.

I Kiruna tvingas Risten och hennes få bundsförvanter till en desperat kamp mot klockan – lyckas de inte avslöja Skyddsgardets ondskefulla plan inom loppet av timmar är allt förlorat.

Samtidigt i Stockholm har Amanda sett ett fraktflygplan kraschlanda i stormen. Hon inser att lasten består av något lika delar värdefullt som fasansfullt.

På Skansen måste Iris och Dano få kontakt med Kiruna, men Skyddsgardet stör fortfarande ut deras radiosändningar. Var sitter störningssändaren? Svaret tvingar Iris tillbaka till tiden före utbrottet.

Virus är en tät historia om några människors kamp för överlevnad i en värld som inte längre vill ha dem, berättad i ett skoningslöst tempo.

Daniel Åberg är journalist och författare till två av Storytels succéserier, Virus och Nära gränsen. Efter många år i Stockholm är Daniel numera bosatt med sin familj i Vittangi, öster om Kiruna.