Bläddra

Vredens dag

Kategorier: Politiska / juridiska thrillers Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Vredens dag

Kategorier: Politiska / juridiska thrillers Skönlitteratur Thrillers
Köp här

»Suggestiv thriller om andra världskrigets helvete. Historikern Magnus Alkarps nya roman punkterar idealiserande myter om Sveriges neutralitet i andra världskrigets efterdyningar ... Alkarp ger med en detaljrik och precis prosa en gripande och intensiv skildring av krigets helvete ... Alkarp lyckas skickligt hålla spänningen vid liv till allra sista sidan ... en suggestiv och tankeväckande bok om en period av vår historia som fortsätter att ha återverkningar in i vår egen tid.« Svenska Dagbladet

Torsdagen den 7 augusti 1973 blir den svenske medborgaren Simon Krezensky överfallen på öppen gata i Stockholm.

Han tvingas in i baksätet på en bil och får en huva över huvudet. Skräcken griper genast tag i honom. Men varför känner Simon så stark samhörighet med en av de kvinnliga gisslantagarna? Och varför har de så egendomliga krav? Svaret finns i händelser som utspelade sig i Polen 1944. Något som den kidnappade mannen ägnat trettio år att glömma.

Vredens dag är en skrämmande och skarpsynt berättelse om människors utsatthet, mod och motstånd. Den handlar om ett krig som aldrig tog slut, och om en dag utan plats i almanackan. En vredens dag.

Författaren och arkeologen Magnus Alkarp har skrivit en politisk thriller som utspelar sig i det kalla krigets Sverige. Alkarp har tidigare skrivit ett flertal böcker, däribland kritikerrosade Fyra dagar i april om svensk nazism på 1940-talet.