Bläddra

365 experiment för nyfikna barn

Kategorier: Barn och ungdom: naturvetenskap och teknik Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här

365 experiment för nyfikna barn

Kategorier: Barn och ungdom: naturvetenskap och teknik Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här
Ett nytt och spännande experiment för varje dag på året.

Det finns något nytt att lära sig och upptäcka varje dag. Inte minst med den här boken som har ett spännande experiment för årets alla dagar. Och, det bästa av allt, experimenten är inte svåra att genomföra, de kräver inga stora förberedelser och sällan några specialmaterial.

365 experiment för nyfikna barn är en inspirerande bok som stimulerar barnens inneboende nyfikenhet. Här finns svar på många fenomen som barn brukar undra över. Varför är det fullt av små, små hål i bröd? Hur bildas regnbågar? Genom att utföra små experiment och uppdrag blir svaren på frågorna så mycket mer konkreta och lättare att förstå. Det är små upptäckter som bildar en bra grund för vidare inlärning och kunskapsbyggande. En del saker i boken är klassiska experiment och andra är lite mer som pysselexperiment. Några av experimenten resulterar i något gott att äta eller något roligt att leka med.

Ljus, ljud och friktion är sådant som vi omges av hela tiden, men det kan vara svårt att förstå vad det egentligen är, hur det funkar och vad det består av. Med hjälp av den här boken får barnen en tydligare bild av många fenomen och företeelser som är svåra att förstå.

Tillvägagångssätten för vart och ett av de 365 experimenten förklaras med tydliga steg för steg-bilder. Och till varje experiment finns en ruta med en text som förklarar hur det funkar och vad det går ut på.