Bläddra

Kluringar 2, kopieringsunderlag inkl CD

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel

Kluringar 2, kopieringsunderlag inkl CD

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel

Kluringar är en samling matematiska problem, gåtor och tankenötter skrivna av Paul Vaderlind. I serien ingår de fyra kopieringsunderlagen Kluringar 1-4. Kluringar 1 är lättast och i de följande häftena stiger svårighetsgraden successivt. Ett urval av dessa kluringar finns i böckerna Kluringar 100+1 och Kluringar 100+2 , så att man lätt kan ta dem med sig till soffan eller hängmattan.

Kluringar 2 innehåller 125 kluringar som passar bra för elever på högstadiet och gymnasieskolan. Mellanstadiets matematik är tillräcklig som förkunskap. I första delen presenteras samtliga problem. Till en del av problemen finns det ledtrådar som är samlade i andra delen. De problem som det finns ledtrådar till är markerade med L efter problemets nummer. Utförliga lösningar och svar finns i den tredje delen. Det finns även separata arbetsblad på den medföljande cd-skivan. Här kan du skriva ut varje problem för sig med tillhörande ledtrådar och svar.

Kluringar 2 passar för dig som

  • vill ge dina elever träning i problemlösning, utan att tröskeln blir för hög
  • gillar lekfull matematik
  • vill ha ett lättanvänt material som sparar tid och ger variation i matematikundervisningen

Författaren Paul Vaderlind är lektor i matematik vid Stockholms Universitet. Han har skrivit en mängd böcker för både barn och vuxna, och är expert på Sudoku och andra sifferpussel. Förutom arbetet på universitetet har han engagerat sig i matematiktävlingar för ungdomar.