Sökresultat för Industrilitteratur...
Rensa filter?
Plaster – polymera material – är ett självklart materialval i dagens industriprodukter. Men plasternas speciella egenskaper kräver kunskap för att konstruera en slutprodukt med hög kvalitet.Denna bok erbjuder konstruktören en beräkningsmetodik för hållbarare detaljer. Den tar hänsyn till plasternas…
Trots att finita elementmetoden (FEM) varit tillgänglig under de senaste 20 åren och blivit ett mycket utnyttjat verktyg för hållfasthetsanalyser är det fortfarande svårt att finna anvisningar om hur man bygger och utvärderar resultaten från FE-modeller av svetsade, utmattningsbelastade konstruktioner. Denna handbok…
Denna bok har i över 25 år varit standardverket inom betalning, valuta och finansiering. Bokens syfte är att fungera som en praktisk uppslagsbok. Den ska medverka till att företaget kan höja både säkerheten och lönsamheten på sina utlandsaffärer genom att:– reducera riskerna och förbättra betalnings-, valuta och…
En medveten satsning på ett arbetssätt som förebygger samt åtgärdar fel och svagheter ger hög tillförlitlighet och säkra produkter. Ju tidigare tillförlitlighetshöjande tekniker används, desto högre lönsamhet.Denna bok består av fem huvudavsnitt: Organisation; Processer och arbetssätt; Kravsättning; Metoder och…
Materialhantering — TfK:s standardverk om system och utrustning för materialhantering. Boken beskriver de modernaste typerna av system och utrustning för materialhantering som finns på marknaden. Den ger ett bättre underlag för respektive företag eller organisation vid beslut om modifiering av befintliga…
En ökad grad av modulindelning hos produkten ger fördelar i hela flödet, från produktutveckling till färdig produkt. En modulindelning som startar tidigt i produktutvecklingen kan därför spara stora pengar.
Boken består av delar och ger svar på frågorna:Vad tjänar företaget på modulindelning?Hur väljer man rätt…
Systematisk kalibrering är idag ett krav som alla standarder i ISO 9000-serien ställer. För att uppfylla dessa krav behövs kunskap om vilka olika mätmetoder som finns och hur de tillämpas.För i synnerhet det mindre och medelstora företaget är det en god affär att lära sig vilka mätdon man har kompetens och kapacitet…
RP – Redovisningsplan – är en modell för utveckling och beskrivning av datorbaserade ekonomisystem. RP-modellen ger dig som deltar i utvecklingen av ett nytt ekonomisystem förståelse för vilka frågor som måste ställas och besvaras.Denna bok visar hur du kartlägger och beskriver informationsbehovet samt hur…
Denna bok är något så ovanligt som en managementbok för ledare i mindre och medelstora företag. Syftet med boken, med dess teorier, synsätt, verktyg och checklistor är att hjälpa mindre företag och organisationer att utvecklas, att skapa tillväxt och god lönsamhet – något av en ödesfråga för Sverige som framtida…
Denna handbok vänder sig i första hand till dem som önskar tränga djupare in i beräkningsmodeller och metoder för att bestämma svetsars hållfasthet
Kapitel 2-7 behandlar fenomen, som man ofta stöter på vid beräkning av svetsade konstruktioner, men som inte primärt avser själva svetsfogen. Således…
Boken, vars syfte är att ge fördjupad information om redovisningsreglerna i Årsredovisningslagen, riktar sig både till handläggare på företagens ekonomiavdelningar och på revisions- och redovisningsbyråer. Boken är till sin karaktär en handbok.Boken (del 1) presenterar hela Årsredovisningslagen med kommentarer paragraf…
“Moms i praktiken” vänder sig till personer som är engagerade i momshantering av något slag. En praktisk handledning för alla dem som – utan ersättning från staten, men under straffansvar – redovisar moms.Den snabba lagstiftningstakten gör det nödvändigt för företagen att kontinuerligt följa…
Köpa och sälja företag vänder sig till både företagare och revisorer, redovisningskonsulter, medarbetare på banker och andra företagsrådgivare som arbetar företrädesvis med mindre och medelstora företag. Den är också lämplig litteratur som introduktion till området för studerande i företagsekonomi vid högskolor och…
Boken, vars syfte är att ge fördjupad information om redovisningsreglerna i Årsredovisningslagen, riktar sig både till handläggare på företagens ekonomiavdelningar och på revisions- och redovisningsbyråer. Boken är till sin karaktär en handbok.Boken (del 2) presenterar hela Bokföringslagen med kommentarer paragraf för…
Handboken hjälper Dig och Ditt företag att vinna tid, att utnyttja fördelarna och undvika nackdelarna med skattebetalningslagen. Frågor och svar, när-var-hur, checklistor, tidtabeller och kommentarer varvas med goda råd och exempel.Lagtext och sökordsregister ingår i boken, liksom paragrafregister till respektive från…
Kris i företaget behöver inte betyda konkurs. Genom att i tid ta tag i problematiken med sviktande resultat och felaktig balans mellan tillgångar och skulder går det att gjuta nytt liv i många företag på väg utför. Det är en av många lärdomar som författaren Lennart Nellbeck ger i denna bok.
Exempel på krisorsaker:…
Den globala konkurrenssituationen ställer höga krav på produktkvalitet och snabbhet i produktframtagningen. Då är det en styrka om konstruktören snabbt kan utföra överslagsberäkningar och ha kunskap om hur svetsade konstruktioner beter sig under olika belastningar.Boken riktar sig till konstruktörer som inte dagligen…
Denna bok handlar om hur man kan hantera en av de mest svårbedömda riskerna, nämligen möjligheten att råka i tvist med sin affärspartner, leverantör, kund, uppdragsgivare etc. Tvister är normalt både kostsamma och tidskrävande. Det är därför angeläget att minska företagets riskexponering i fråga om tvister.Syftet med…
Den här boken visar hur man inom företag och organisationer kan organisera sin PC-samordning på ett mer effektivt sätt. Utgångspunkten för en effektiv hantering av PC-frågor är att det finns en övergripande IT-strategi där PC-hanteringen ingår.
Boken ger svar på frågor som:Varför behövs det en särskild PC-strategi och…
Ulf Bergkvist var 32 år då han övertog ledningen av familjeföretaget Bergkvist-Insjön, som hans farfar Axel startade 1926. Oförtrutet har han arbetat med att stärka och utveckla företaget till vad det är i dag en av Sveriges största sågverkskoncerner, med export över hela världen.
I denna personliga bok delar Ulf…
När tar EG-rätten över? — EG-rätten och dess inverkan på den svenska rättsordningen.
En aktuell och inträngande bok om EG-rätten och dess inverkan på den svenska rättsordningen. Den vänder sig till praktiserande jurister, juridikstuderande och andra som vill veta mer om EG-rätten. Denna reviderade och utbyggda…
Det här är en annorlund bok om logistik, som riktar strålkastaren på distributionsprocesserna och relationerna mellan leverantör och handelsföretagen.Författaren visar vilka möjligheter som finns för att med informations- och kommunikationsteknikens hjälp ta itu med flaskhalsar och störningar i varuflödet, för att…
Huvudregeln om affärsmässighet vid offentlig upphandling inom EES- området öppnr möjligheter för svenska leverantörer att konkurrera på nya geografiska marknader, inklusive Sverige.Avsikten med denna bok är att reda ut begreppen kring offentlig upphandling – sett ur leverantörens synvinkel – så att ingen…
Konstruktionshandbok för svetsade produkter, utgåva 4
Höga krav på produktkvalitet och snabbhet i produktframtagning blir en allt viktigare konkurrensfaktor. Det gäller t ex att snabbt kunna utföra överslagsberäkningar och till kunden förmedla kunskap om hur svetsade konstruktioner beter sig under olika…
Den här boken ger dig 22 enkla och konkreta tips på hur du ska utveckla din stjärnstatus, när du befinner dig i situationer då du ska SÄLJA! Oavsett om det står säljare på ditt visitkort, eller ej!Vill du få: – mer uppskattning från din omgivning? – högre status? – snabbare och roligare karriär?…
Valser om välfärd har underrubriken Idéentreprenörernas farliga förenklingar och den ekonomiska politiken. Boken berättar bl a om bakgrunden till den nedgång i ekonomin som inträffade under 1970-talet och den recession som inföll i början av 1990-talet, och vilka konsekvenserna blev. Parallellerna mellan USA och…