Bläddra

Så lever ekorren

Köp här

Så lever ekorren

Köp här

Hunden rusar ut till äppelträdet, och sätter sig vid stammen. Ett läte hörs uppifrån: za, za, zzaaa! Det kommer från en liten ekorrunge som sitter på en gren och försöker skrämma bort hunden. Samtidigt stampar den argt med tassarna på grenen och knycker till med svansen. Det är ett typiskt beteende för en rädd ekorre.

Ibland finns de mest spännande djuren närmare än man tror! Som ekorren, ett djur som lever vilt nära människan, i trädgården eller stadsparken. I Så lever ekorren får vi följa ekorren under ett helt år, från de första vårdagarna med årets första nyfödda kull ungar, genom sommarens samlande av nötter, frön och svamp, in i det ombonade vinterboet. Enkel, lättillgänglig och personlig faktatext kompletterar fantastiska färgfotografier, som ger en spännande inblick i ekorrens liv.    Titlarna Så lever ekorren, Så lever igelkotten, Så lever rådjuret, Så lever grodan, Så lever räven, och Så lever älgen ingår i en serie moderna, lättlästa, bildrika och svenskproducerade faktaböcker om vilda djur som finns i barnens egna närmiljöer.

Anna Roos är biolog, författare och fotograf som skrivit många böcker om djur och natur för unga läsare. Hennes debutbok Sälliv utsågs av Världsnaturfonden till årets Pandabok 2000, och hennes bilderbok Vem är pastejtjuven? har sålt i stora upplagor och finns översatt till både finska, norska, danska och tyska.