Bläddra

Åren med Laura Díaz

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Åren med Laura Díaz

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Följ det moderna Mexikos födelse genom den intagande Laura Díaz, som blir vittne till de omvälvande händelserna i landet under det förra århundradet. Carlos Fuentes berättelse utgår från de företeelser och de gestalter som bestämde utformningen av dagens Mexiko. Laura Díaz och betydelsefulla personer, som Frida Kahlo och Diego Rivera, delar på så vis centrala aspekter av landets kulturella och politiska historia och Fuentes lyfter fram såväl konsten som samhället och de mexikanska egenheterna.

Åren med Laura Díaz är en familjehistoria, med utgångspunkt i Veracruz, som också utgör berättelsens grund. Som alltid är Fuentes trogen sitt syfte att beskriva den korsväg där individuellt och kollektivt liv möts. Samtidigt gör Fuentes en färd genom en kvinnas inre liv, hennes lidelser, fördomar, syskonkärlek, glädjeämnen och smärtor som leder till att hon kan vinna sin egen frihet och skaparkraft.

Åren med Lura Díaz intar en framträdande plats inom alla tiders världslitteratur, genom att den fullbordar det storslagna projektet med den samtida stadsromanen.

Översättning Elisabeth Helms


Carlos Fuentes föddes 1928 i Mexiko och debuterade 1954 men blev mera känd som kritiker. Som författare har han övertygande visat sin förmåga att använda litteraturen för att utöva samhällskritik, något som inte har hindrat honom från att skriva ytterst fantasirikt och livfullt. Carlos Fuentes har givit ut en lång rad böcker som översatts till svenska och åtskilliga andra språk.