Bläddra

Beredd på det oförberedda – för HR : Före, under och efter komplexa möten i arbetslivet

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här

Beredd på det oförberedda – för HR : Före, under och efter komplexa möten i arbetslivet

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här

Praktisk bok om komplexa möten i arbetslivet, för HR.

Du som är en del av HR ska finnas till hands och stötta både cheferna och verksamheten i stort och smått. Ena stunden förväntas du vara en strategisk partner och i andra stunden ska du skriva ett lönebeslut. Till din hjälp finns den här boken, Beredd på det oförberedda – för HR.

HR har en viktig roll i det alltmer komplexa arbetslivet, där mycket händer under arbetets gång och det är omöjligt att veta i förväg vad som kommer att påverka vad. I det arbetet behöver cheferna stöd av HR i att reflektera över motstridiga perspektiv, intressen och behov. Genom att arbeta med att främja tillit, grupputveckling och tvärprofessionell samverkan har HR en viktig roll i det moderna komplexa arbetslivet. Beredd på det oförberedda – HR innehåller konkreta tips och verktyg som hjälper dig att göra just det. Till boken finns en kompletterande bok som riktar sig till funktionen som ledare. Böckerna är fristående men kan med fördel användas tillsammans för gemensamma reflektioner.

Agneta Björck arbetar som HR-partner och specialist inom arbetsmiljö och rehabilitering. Hon är socionom och utbildad i handledningens teori och praktik mot arbetslivet vid Göteborgs universitet samt i handledning i psykosocial metodik vid Linnéuniversitetet.

Maja Greén arbetar som konsult och handledare inom ledarskap och utveckling. Hon är auktoriserad socionom, diplomerad S:t Lukasterapeut och är trainéeutbildad i ledarskap. Hon är utbildad handledare i psykosocial metodik vid Linnéuniversitetet och Jönköping University.