Bläddra

De bästa pokerspelen

Kategorier: Hobby, spel och lekar Kortspel Kortspel: poker Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här

De bästa pokerspelen

Kategorier: Hobby, spel och lekar Kortspel Kortspel: poker Livsstil, hobby och fritid Spel och lekar
Köp här

Den kompakta guiden till ett av världens populäraste spel!

Under 2000-talet har poker gjort en häpnadsväckande klassresa och klivit in i rampljuset via stora televiserade turneringar med miljonbelopp i potten, samt fått många tusen entusiaster enbart i Sverige att bilda kompispokergäng där man umgås på ett underhållande och spännande sätt.

Författaren beskriver här lättfattligt hur man spelar de grundläggande varianterna av poker: Texas hold em, Omaha, mörkpoker samt femkorts och sjukorts stötpoker, men tar även upp ett antal intressanta varianter av dessa och då inte minst låg poker, där den sämsta handen i stället vinner!

Här ges även handfasta praktiska råd om markerstrukturer samt inköp och utväxling, och om hur det egentligen fungerar med sidopotter, ante och tvångsbetar, för att inte tala om grundläggande vett och etikett i spelet.

Detta är boken du inte kan vara utan, om du ska kunna sitta med nästa gång det anordnas en pokerkväll!

Dan Glimne är en av Sveriges främsta experter på spel, och skrev i Aftonbladet i elva års tid om poker och hasard förutom att han var med och ledde programmet Pokermiljonen på TV4 under samtliga fem säsonger. Han har varit trea i SM i poker, har två gånger om fått utmärkelsen Guldtärningen samt tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial, och valdes 2016 in i Swedish Poker Hall of Fame.

"Sveriges främste pokerexpert, Dan Glimne, har skrivit en kompakt handbok om poker. På relativt få sidor får han med det mest grundläggande man behöver veta för att börja spela poker: korten, markerna, potten, satsningar, regler och strategier.....De bästa pokerspelen är en utmärkt, lättillgänglig och bra skriven handbok"    BTJ-häftet nr 6, 2022, Jonas Herrlin, betyg 5/5 = Briljant!