Bläddra

De ofrälsta

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers

De ofrälsta

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Kritiker­rosad spänningsroman om en storslagen och epokgörande jakt över kontinenter

England 1660. Överste Edward Whalley och hans svärson William Goffe har drivits på flykt, efterlysta för avrättningen av kung Karl I tio år tidigare.

I London har Richard Nayler, tjänsteman vid det brittiska kronrådet, fått uppdraget att hitta alla de 59 män som skrev på kungens dödsdom. Några av de inblandade har redan hängts eller skjutits. Ett fåtal sitter fängslade på livstid. Driven av att hitta de resterande förrädarna ger sig Nayler ut på en oförsonlig jakt.

För att undvika kungamaktens hänsynslösa vedergällning dras Whalley och Goffe in i en klaustrofobisk katt-och-råtta-lek tvärs över kontinenter där de inte kan lita på någon. 

DE OFRÄLSTA är en intelligent och spektakulär bladvändare från Robert Harris, den historiska romanens gigant. Boken är baserad på minutiös research och skildrar såväl människans lystnad efter makt och hämnd som en av historiens största människojakter.

"En av nutidens främsta thrillerförfattare. De ofrälsta är det bästa Robert Harris skrivit sedan Faderland."  The Times

"Det är en ljuv känsla att vara i händerna på en mästare och att se hur pusselbitarna faller på plats. De ofrälsta är en enastående roman om en splittrad nation och om osynliga sår som läker långsammare än de som syns [ ]  En viktig bok för vår samtid." The Guardian