Bläddra

Elden ska falna

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Elden ska falna

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här
Ett flyktingboende brinner ner. När elden lagt sig upptäcks kvarlevorna av ett spädbarn i askan. Ingen vet var barnet kommer ifrån, eller vilka föräldrarna är. Kort därpå hittas en ung mamma på stranden i Höllviken, mördad. Men hennes bebis lever. Så vems är det döda barnet? Och vem är skyldig till mordet på kvinnan?

Polischef Reub Thelander leder den komplexa mordutredningen tillsammans med kollegorna vid Vellingepolisen. De gör sitt bästa för att handskas med sina privata trauman. Estrid Berg är precis på väg att återgå i tjänst efter sin föräldraledighet när en katastrof inträffar. Claes Trygg, som fortfarande bearbetar en djup förlust, inleder en förbjuden relation med flyktingen Somayeh, en överlevare med mer mörker i sitt förflutna än han först förstår.

En drabbande intrig möter oss i den fristående uppföljaren till Syndaren ska vakna, nominerad till Årets deckardebut 2021. I denna bladvändare är hatet, hämnden och hotfullheten lika påtaglig som den bländande vackra skånska idyllen.