Bläddra

Från Tallinn till Turkiet : som svensk och diplomat

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Från Tallinn till Turkiet : som svensk och diplomat

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Se bilder från bokpresentationen 2004-04-21 ->

Läs "Waiting for the NATO summit" av Henrik Liljegren publicerad the Turkish Daily News.

Läs kapitel ur boken (PDF);

  • kapitel 21:
    "Internationella scenförändringar.
    Kriget mot terrorismen."

  • kapitel 22:
    "Svensk diplomati."

Ambassadören tar bladet från munnen

"Det hör till de absoluta ovanligheterna att man lägger ifrån sig en diplomats memoarer och tänker att det här var bland det mest intressanta och livfulla man läst på mycket länge Tjänstemän i allmänhet och diplomater i synnerhet är knappast kända för sin frispråkighet och spiritualitet. Men så är det med ambassadör Henrik Liljegrens bok Från Tallinn till Turkiet . Det är en fullträff för den som på ett elegant och charmerande sätt vill känna sig delaktig i de senaste decenniernas stora politiska händelser i den lilla svenska världen och i den stora där ute. För den här personen har verkligen sett och varit med om mycket."

Claes-Göran Hegnell i Smålandsposten

2004-05-24

Läs hela recensionen här ->

"Från Tallinn till Turkiet - som svensk och diplomat" är en mycket personlig skildring av Sveriges utrikespolitiska hållning under de senaste fyrtio åren. Ambassadör Henrik Liljegren delger stämningslägen, samtal och politiska turer från vår samtids viktigaste händelser, som när Berlinmuren rämnade och Tyskland återförenades, Baltikum befriades och Sveriges säkerhetspolitiska doktrin omformulerades.

Henrik Liljegren har varit diplomat i Stockholm, Västberlin, Tokyo och Paris, säkerhetspolitisk expert på UD samt talskrivare åt Olof Palme. Han har varit Sveriges ambassadör i Ankara, Östberlin, Bryssel och Washington. Med humor och distans flätar han samman personliga upplevelser och utrikespolitisk analys till en rik väv som återger mycket av vår nutidshistoria.