Bläddra

I undrens tid

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

I undrens tid

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Ann Patchetts nya roman I undrens tid utspelas till stor del i en miljö präglad av giftpilar, ormar, vetenskapliga genombrott och andliga upplevelser. Den har av många hyllats som hennes starkaste bok, är flerfaldigt prisbelönad och har länge legat på topplistorna runt om i världen.

Doktor Marina Singh får ett fruktansvärt besked som gör att hon snabbt packar sina väskor och beger till ett forskningsprojekt i Amazonas. En av hennes närmaste kolleger har avlidit under mystiska omständigheter där. Först måste hon dock få fatt i sin tidigare mentor, doktor Annick Swenson, som tycks ha gått under jorden i sitt intensiva arbete för att hos en viss indianstam finna lösningen på en av vetenskapens hetaste frågor. Doktor Swenson är inte heller någon som är lätt att tas med: hon är excentrisk, hårdhudad och en fanatisk arbetsnarkoman.

För Marina väcker mötet plågsamma minnen och uppgörelser. I Amazonas oförlåtande djungel tvingas hon snart fatta beslut som handlar om liv och död, etik och moral, samtidigt som hon bär på en ödesmättad känsla av att hon närmar sig mörkrets hjärta.

I undrens tid skildras en värld där naturens allra vackraste konstverk ställs mot människan allra djupaste sorger, förluster och, i en vidare bemärkelse, vår evinnerliga strävan efter evigt liv.