Bläddra

Jacobs hälsokök : mat på en kvart med familjemetoden

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för och med barn
Köp här

Jacobs hälsokök : mat på en kvart med familjemetoden

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för och med barn
Köp här

I en värld där tid är bristvara och industriernas ohälsosamma hel- och halvfabrikat är billigare än rena och fräscha råvaror blir det inte alltid så mycket ordentlig mat lagad i hemmen.
Den här boken handlar om familjemetoden – ett nytt sätt att planera, laga och kombinera maträtter. Eftersom metoden är enkel passar den perfekt för stressade barnfamiljer, men självklart även alla andra som vill äta god och hälsosam mat. Genom att göra sina egna halvfabrikat i form av kyckling, kött, fisk, ris, baljväxter, smakessenser med mera får man en god grund. Sedan är det bara att lära sig kombinera dessa med fräscha råvaror. När man gjort detta – ja då är det ingen konst att laga nyttig mat till hela familjen varje dag.
Här finns över 80 genomarbetade recept. Det är läckra essenser så att man slipper stå och krydda, olika färdiga grötblandningar och förslag på goda smörgåsar för att spara tid på morgonen. Likaså matiga sallader, härliga tapas och rejäla mellanmål. Men här finns också recept för att du ska kunna göra en traditionell kalops på bara en kvart – utan att ge avkall på smaken. Kort och gott allt du behöver för att skapa en hälsosam vardag på kortast möjliga tid.
Ur innehållet:
Steg ett – skapa förutsättningar
Steg två – laga egna halvfabrikat
Steg tre – skapa maträtter
    * Bulgurpytt med kyckling och mynta    * Svamprisotto med Västerbotten    * Surf and turf-omelett    * Laxsallad med citrusbulgur    * Gulash    * Mustig kycklinggryta    * Tabbouleh    * Solrospesto