Bläddra

Jag är både listig och stark

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.

Jag är både listig och stark

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här
Få svenska artister är så dyrkade som Olle Ljungström. Hans fans är trogna år efter år, och som sångare och textförfattare har han påverkat och inspirerat svenska musiker under flera decennier.

I Jag är både listig och stark framträder Olle Ljungström i helfigur - som musiker och som privatperson. Här skildras hans liv, från uppväxten i Stockholms skärgård till dagens tillvaro på landsbygden i Västergötland. Han berättar själv, naket och rakt på sak och med omisskännligt olleljungströmska formuleringar, om tiden med Reeperbahn och om solokarriären, turnéerna, missbruket och konsten. Från musikkarriärens start i tonåren och medverkan i kultförklarade ungdomsfilmen G till samarbetet med Heinz Liljedahl och det hyllande nittiotalet. 2008 valde ett gäng svenska musiker - till exempel Eric Gadd, Jocke Berg och Tomas di Leva - att göra en hyllningsskiva till Olle Ljungström där de spelat in hans låtar. Plattan blev en succé. 2009 visades En film om Olle Ljungström, en film som berörde även långt utanför fanskaran.

Olle Ljungström är en välkänd och hyllad profil i musik-Sverige, och har en särställning i vår musikflora. I Jag är både listig och stark kommer vi Olle nära, både genom hans ord, hans konst och hans musik. Journalisten Elin Fredrikson har varit skribent, och ett stort antal vänner, till exempel Anna Ternheim, Ernst Billgren och Michael Nyqvist, har dessutom bidragit med tankar kring och bilder av möten med honom.
Boken är rikt illustrerad med fotografier av världskända fotografen Pieter Ten Hoopen och illustrationer och konstverk av Olle Ljungström själv. Dessutom medföljer en dvd med nyinspelade versioner av nio låtar med video art.