Bläddra

Januaris två ansikten

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Januaris två ansikten

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

»Den största kriminalförfattaren av alla.« | The Times

»Patricia Highsmiths romaner är ojämförligt olycksbådande.« | The New Yorker

Två män möts på Atens vindlande bakgator. Chester MacFarlane är en bedragare med otaliga falska identiteter, men han har hamnat i trubbel och är på rymmen med sin fru Colette. Rydal Keener är en ung lösdrivare på jakt efter äventyr - och han finner det en kväll när rättvisan nästan hinner ikapp Chester och Colette, och deras öden flätas samman.
Patricia Highsmith drar i detta mästerverk med läsaren på en katt-och-råtta-lek över den europeiska kontinenten. Bokens titel anspelar på Janus två ansikten - den romerska gud som gett namn åt januari månad och som illavarslande återspeglas i romangestalterna, som inte bara flyr från rättvisan utan möjligen också från sig själva.
I översättning av Anne-Marie Edéus och med ett nyskrivet förord av författaren Åsa Larsson. 

PATRICIA HIGHSMITH [1921-1995] var en amerikansk romanförfattare och novellist, vars verk bidragit till att forma den psykologiska spänningsgenren. Mest känd är hon för de fem romanerna om Tom Ripley. I likhet med många av hennes böcker har Januaris två ansikten filmatiserats: Viggo Mortensen och Kirsten Dunst spelade huvudrollerna i Hossein Aminis film från 2014.