Bläddra

Karins kök : mat och minnen från Mollösund

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker
Köp här

Karins kök : mat och minnen från Mollösund

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker
Köp här

Vinnaren av Stora Matbloggspriset 2015.

I Karins Kök mat och minnen från Mollösund bjuder Karin på sina bästa recept från matbloggen Trattoria. Recepten är inspirerade av hennes uppväxt på västkusten, de gamla bohuslänska traditionerna men också av Karins många resor i Italien och runt Medelhavet. Med sin kamera har hon, förutom att fota de ljuvliga rätterna, dokumenterat Mollösund året runt, i alla väder och ur alla vinklar... och vi får även följa med ner i källaren i hennes föräldrahem där de berömda Äggostformarna som hennes far snidat ligger på hyllorna dessa träformar har rest runt på utställningar i New York och Tokyo och pryder många hem i Västsverige.
I boken möts svenska smaker som just äggost med björnbärssylt, gräddbräserad makrill med spenat och flädersorbet med rustik fransk fisksoppa, kalvfrikadeller i toskansk tomatsås och ljuvlig crema catalana med apelsin.
Karins matfilosofi är enkel och bygger på att laga mat efter säsong. Recepten följer årstiderna och ger tips på hur säsongens råvaror kan tillagas. Boken innehåller också recept på Karins bröd, prisade bullar och tårtor, varav en blivit utnämnd till Sveriges godaste!