Bläddra

Kirurgiboken – Vård av patienter med kirurgiska, urologiska och ortopediska sjukdomar

Kategorier: Medicin och omvårdnad
Köp här

Kirurgiboken – Vård av patienter med kirurgiska, urologiska och ortopediska sjukdomar

Kategorier: Medicin och omvårdnad
Köp här
Läs mer
Kirurgiboken har sedan den utkom första gången 1993 blivit en självklarhet på sjuksköterskeutbildningen. Den 3:e upplagan är reviderad och är den mest aktuella och omfattande boken i sitt slag.
I Kirurgiboken integreras teoretisk och praktisk sjukdomslära med omvårdnadskunskap. Boken beskriver utförligt vardagssjukdomarna inom kirurgi, urologi och ortopedi. Texten är rikt illustrerad och försedd med praktiska tips och fallbeskrivningar.
Boken är i första hand avsedd för sjuksköterskeutbildningen och som uppslagsbok för vårdpersonal på olika nivåer - både under utbildning och i praktiskt/kliniskt arbete.

Om författarna
Johannes Järhult är adjungerad professor i kirurgi vid Linköpings Universitet och klinikchef vid kirurgiska kliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping Karsten Offenbartl är docent i kirurgi vid Lunds universitet och klinikchef på Höglandssjukhusets kirurgiklinik i Eksjö. De har båda långvarig erfarenhet av omhändertagande av människor med kirurgiska sjukdomar både vid universitetsklinik och inom länssjukvården.