Bläddra

Kundrelationer i sociala medier

Kategorier: Digital livsstil Guider och tjänster på nätet Informationsteknik Sociala medier

Kundrelationer i sociala medier

Kategorier: Digital livsstil Guider och tjänster på nätet Informationsteknik Sociala medier
Köp här
Framgångsrika företag ser till att kunderna känner sig värdefulla och lyssnade på. Sociala medier är effektiva verktyg för att få den nära och direkta kontakt som efterfrågas. Och om de används rätt kan de skapa såväl goda kundrelationer som ökad lönsamhet.
Sociala medier har gett företag – och kunder – en helt ny arena, där det är lätt för kunderna att ge sin syn på företaget.
Och de brukar ge både ris och ros. Det är därför viktigt att finnas med och kunna svara och ge feedback till kunder i sociala medier. Om ditt företag inte finns med i de sammanhangen vet du inte vilka rykten som sprids om er.

Läs mer
Merparten av dialogen i sociala medier är positiv och du har möjlighet att påverka när du deltar aktivt. Ta första steget för att skapa bättre kundrelationer genom att använda sociala medier på ett smart sätt. Börja med att skapa en strategi för företagets närvaro i sociala medier. Lyssna på vad andra säger om er. När ni kommit i gång utvärderar ni reaktionerna från kunderna. Var beredd att justera strategin vid behov. Låt sedan kundtjänst i samarbete med marknadsavdelning sköta kommunikationen.

Om författarna
Stephanie König är utbildningskonsult, grundare och VD för Sofy AB. Sofy står för So For You och visar vad Stephanie tycker är viktigt. Stephanie har drivit företag sen 1994 och har en lång och bred erfarenhet av utbildning, organisationsutveckling och strategier i sociala medier. Hon är en uppskattad föreläsare, har utbildat tusentals människor och brinner för att stärka kundrelationer.