Bläddra

Med strömmen till Balkan: En far- och dotter-odyssé på Donau i en 5-meters båt

Kategorier: Båtsport Livsstil, hobby och fritid Motorbåtssport Reseskildringar Resor och platser Sport, idrott och friluftsliv Vattensport
Köp här

Med strömmen till Balkan: En far- och dotter-odyssé på Donau i en 5-meters båt

Kategorier: Båtsport Livsstil, hobby och fritid Motorbåtssport Reseskildringar Resor och platser Sport, idrott och friluftsliv Vattensport
Köp här

"Är du redo att åka in i äventyret? " frågar Thomas Veber. Vattnet glittrar i solljuset när han vrider om nyckeln och utombordsmotorn startar. Tillsammans med dottern och fotografen Mathilda Veber åker han ut från hamnens skyddande pirar, där flodens starka ström tar tag i dem.

På en far- och dotter-odyssé åker de genom sju länder nedför Donau i familjens fem meter långa motorbåt. De vill ha upplevelser och värme. Flera närgångna möten med polisen under den brännande solen i Kroatien och Serbien testar dock deras tålamod, och en oväntad inbjudan från Liberlands president avslöjar en djupare ström av konflikter längs floden. Men de upplever också friheten på vattnet, nästan tropiska stränder i Ungern och en varm gästfrihet från lokalbefolkningen, vars vänlighet lyser upp deras äventyr.

"Det är helt annorlunda än vad vi brukar göra, och precis vad jag hade hoppats på", säger 19-åriga Mathilda, när de förtöjer i Bratislavas primitiva hamn.

Från de tysta timmarna, när morgondimman ännu vilar över Donau, till de bullriga kvällarna i Belgrads gator, skildrar Mathildas fotografier resan med närvaro och äkthet. Tillsammans med Thomas’ fängslande berättelser blir Med strömmen till Balkan mer än bara en äventyrlig resebeskrivning. Det är en berättelse om hur man med små medel kan få vara med om stora äventyr. Men också om familjeband som stärks när man vågar ge sig ut på okänt vatten.

Med strömmen till Balkan är för dig som drömmer om äventyr, längtar efter värme och söker inspiration till en oförglömlig resa. Är du redo att låta dig svepas med av strömmen?

Thomas Veber, tidigare IT-chef, nu författare och äventyrare, har tillsammans med familjen seglat över Atlanten och gjort tv-program om deras resor. Efter flera långfärdsseglingar har han dedikerat sitt liv till att inspirera andra med en hektisk vardag att få vara med om fler äventyr. Mathilda Veber har tagit studenten med ett stipendium i fotografering. Hon planerar för nya seglingsäventyr i Stilla havet innan hon studerar vidare .