Bläddra

På Gästgivarns vis

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

På Gästgivarns vis

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Den lokalt producerade maten, de ekologiska varorna och de rättvist producerade produkterna efterfrågas i allt högre grad. Vi engagerar oss allt mer i vad vi äter.

En ny bok av filmaren Stefan Jarl och krögaren Stefan Johansson - På Gästgivarns vis - tar upp den förvandling som pågår och innehåller 200 bilder, mängder med recept, tankar om mat och skildringar av natur och miljö från landskapet kring Kinnekulle.

På Gästgivarns vis beskriver det ökande intresset för det lokala köket och innehåller recept från den tradition av matlagare, som gästgivare Stefan Johansson - nu i fjärde generationen - förvaltar.

Är det vettigt att den odlade norska laxen skickas till Thailand för att styckas, flygs tillbaka till Norge och därifrån distribueras till olika länder? Idag måste vi äta ett kilo tomater för att få i oss den näring som en tomat innehöll på 1960-talet! 40 procent av de bekämpningsmedel som används inom jordbruket hamnar på vår potatis!

På Gästgivarns vis är något mycket mer än en traditionell kokbok: den är en brandfackla och ett försvarstal för allt det fina som finns kvar runt omkring oss och som kan upptäckas och utvecklas.

På samma sätt som Monica Ahlbergs bok Rosendals trädgårdscafé blev ett trendbrott vad gäller böcker om mat och fick hundratals efterföljare, står nu Stefan Jarls och Stefan Johanssons bok för ett nytt trendbrott!

Boken är på 256 sidor. Stefan Jarls uppmärksammade film på dvd, Gästgivargår'n, biläggs också. Filmen sågs av över två miljoner tittare när den sändes i tv. På Gästgivarns vis ligger på bokhandelsdiskarna i slutet av augusti och har cirkapris 320 kronor.