Bläddra

Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
När den första upplagan av Per Ellsbergers bok utkom 1999 slog den ner som en bomb i whiskyvärlden, och inte bara den svenska! Efter några månader strömmade det in tacksamma brev från whiskyvänner från snart sagt hela världen – brev som berömde boken och utsåg den till "världens bästa bok om whisky".
Per Ellsberger är medlem i och en av initiativtagarna till Swenska Whisky Associationen och medverkar ofta i branschtidningen Scotch Whisky News.

Så här skrev den svenska facktidskriften Scotch Whisky News om boken:
"Respektlöst sticker juristen och forskaren Per Ellsberger ut haken och döper sin debutbok om whisky till 'SKOTSK WHISKY – allt om maltwhisky'. Glädjande nog lever Ellsbergers bok upp till den kaxiga underrubriken – detta är nämligen det mest kompletta verket om whisky som publicerats.
Boken vänder sig inte enbart till nybörjaren utan erbjuder den redan insatte ett komplett uppslagsverk om skotsk whisky och dess historia samt en ingående beskrivning av tillverkningens alla moment. Fler än 250 destillerier är utförligt beskrivna tillsammans med resebeskrivningar och tips för besök. Imponerande är den i det närmaste kompletta förteckningen av whiskysorter som även behandlar olika årgångars speciella kvaliteter. Vidare guidas läsaren professionellt genom bl.a. provningens grunder, hur man blandar sin egen whisky och whiskysamlandets hemligheter. Efter att ha läst de närmare 400 sidorna är man inte endast berikad med kunskaper långt utöver det vanliga utan även med en känsla för Skottlands historia, kultur och själ."