Bläddra

Trädgård i kruka

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här

Trädgård i kruka

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här
Den som vill inreda med vackra krukor på balkongen, vid entrén eller på uteplatsen och därmed få möjligheten att alltid ha prunkande blommor som kan flyttas om efter behag har mycket att finna här. Även fruktträd och prydnadsbuskar trivs i en rejält tilltagen kruka.

Vi möblerar numera med våra växter och använder dem som blickfång och trivselfaktor överallt där vi tillbringar mer tid än några minuter.

Att skapa en trädgård med hjälp av krukor går snabbt. Man behöver inte vänta ett par säsonger för att se om det blev så vackert som man tänkt sig. Man flyttar helt enkelt om krukorna och ställer fram något annat när den första blomprakten har försvunnit. Dessutom är det lätt att experimentera med sammansättningar av färger och former på olika sätt under en och samma säsong. Eller att ordna en formell miniträdgård i grönt med samma sort i olika krukor. Här är det enbart den egna fantasin som sätter gränserna! Trädgård i kruka är lika intressant för balkongodlare, trädgårdsägare och dem som sköter om offentliga planteringar. Boken ingår i Gröna serien och är en aktualiserad utgåva av en tidigare bok med samma titel. Här finns det nyaste växtsortimentet med.


Birgitta Geite är trädgårdsjournalist, välkänd från ett antal tidningar och med flera tidigare böcker. T ex Sten, vatten, växter som hon gjorde tillsammans med Helge Lundström.

Karl-Dietrich Bühler är internationellt känd fotograf.