Bläddra

Trimma & klipp

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Trimma & klipp

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här
Så står man där lycklig med en liten valp i famnen och fantastiska ambitioner. Men ska man våga trimma och klippa den där lilla vilda krabaten?

Författaren Carina Room visar i boken Trimma och klippa vägen in i pälsens förtrollade värld av effileringssaxar, klippmaskiner, fönar, tovutredare, förhöjningskammar, schampon, frisyrer etc.

Hon delar med sig av sina egna erfarenheter sedan 30 år, och med fotografen Lillemor Böös bilder visar hon verktyg och handgrepp vid allt från kloklippning till föning av pälsen. Lillemor Böös har också tagit bilderna till en underbar parad av stolta, självsäkra (några kanske lite blyga), nyklippta hundar av olika raser, klippta enligt rasstandard, som Carina Room även beskriver i text:

Att kunna rasstandarden på den hund du trimmar är A och O, du ska lyfta fram det bästa och trolla bort det sämsta, säger hon, och det är viktigt att komma ihåg att en trimbeskrivning är en vägledning och inte en mall.

En hund som behöver pälsvård bör göra cirka fyra besök om året hos hundfrisören. Även om du väljer att göra regelbundna besök hos frisören är det klokt att åtminstone en gång i veckan gå igenom din hund: borsta och kamma pälsen, reda ut tovor, klippa klor, klippa päls på tassar, kolla öron och tänder osv. Vänj valpen tidigt med de rutinerna, många kloka råd hittar du i Carina Rooms bok. Gör det till en trevlig stund tillsammans!