Bläddra

Var är Jane Eyre?

Köp här

Var är Jane Eyre?

Köp här
Litteratur som skämt och blodigt allvar

Året är 1985, platsen är Storbritannien. Krimkriget pågår fortfarande, tidsresor är vardagsmat och klonade drontar finns i var mans hem. Här tar man litteratur på blodigt allvar: gatustrider utkämpas mellan militanta shakespearetolkare och att förfalska Byrons dikter är ett grovt brott.

Thursday Next är specialagent vid Litteraturroteln i London. När superskurken Acheron Hades stjäl ett värdefullt originalmanuskript, Martin Chuzzlewit, av Charles Dickens blir hon involverad utredningen. Plötsligt upptäcker man att Mr.Quaverley i Dickens roman är utplånad i alla senare utgåvor och strax därefter finner man honom mördad! Riktigt allvarligt blir det när Jane Eyre kidnappas. Det mäktiga Brontësällskapet rasar och det är upploppsstämning i landet. Thursday Next blir tvungen att själv bege sig in i romanen för att förhindra att kaos bryter ut.

Var är Jane Eyre? är skriven i samma anda som Liftarens guide till galaxen. Den har legat på New York Times bästsäljarlista och blivit en kultbok över hela världen. Detta är den första boken av fyra om litteraturspanaren Thursday Next.

Jasper Fforde är född 1961 och bosatt i Wales. Hans hobby är att flyga antika flygplan.

Var är Jane Eyre? är fylld med smarta ordlekar och litterära anspelningar och är en kombination av Monty Python, Harry Potter, Stephen Hawking och Buffy och vampyrerna. Samtidigt har den sin alldeles egna knasiga charm.
Wall Street Journal

Jasper Fforde är född 1961 och bosatt i Wales. Efter en varierande karriär i filmbranschen beslöt han sig för att istället stirra frånvarande ut genom sitt fönster och försöka sätta ord på pränt. På sin fritid flyger han antika flygplan.