
Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950
Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950
Kategorier: Konst Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Scenkonst och film Television Tv-dramatik
Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex
- Maträtter - hur klassikerna fick sina namn.
- Ransonering och svarta börsen.
- Myter bakom maträtter.
Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.