Bläddra

Visby innanför murarna

Kategorier: Fotoböcker Fotografi Konst Livsstil, hobby och fritid Människor och platser Resor och platser
Köp här

Visby innanför murarna

Kategorier: Fotoböcker Fotografi Konst Livsstil, hobby och fritid Människor och platser Resor och platser
Köp här
Följ med på upptäcktsfärd bland stora medeltida packhus, kyrkoruiner och små pittoreska trähus från olika tidsepoker, se Visby från olika vinklar och vrår, högt och lågt, i stort och smått.
Genom vackra fotografier och text med känsla får du uppleva ringmuren och världsarvsstaden Visbys olika skiftningar genom de fyra årstiderna.

Se hur staden vaknar till liv om våren efter en längre tid i vintervila. Körsbärsträd och magnolia blommar i ljusrosa och vitt och den skira grönskan fyller vallgravarna runt den medeltida ringmuren. I hamnen speglar sig segelbåtarna i det djupblå vattnet i väntan på sommarens ljumma vindar. Möt upp sommaren som fyller kullerstensbelagda gator och gränder med semesterfirare och blommande rosor. Njut av utsikten över Visbys takåsar med havet i bakgrunden, lyssna på havet när solens sista strålar färgar staden röd.

När hösten kommer färgas Visby i rött, gult och orange, sjöfåglarna surfar över havets skummande vågor i höststormarna och staden går från färgglad till hundra nyanser i grått. Se när dimman omsluter staden i tystnad.

När snön faller bäddas staden in i ett mjukt och gnistrande vintertäcke. Upplev de snöklädda gränderna i vinternattens sken, det lyser hemtrevligt från julsmyckade fönster som lyser upp snön utanför.