Bläddra

E2000 Praktikfall i bokföring och bokslut – för olika företagstyper – manuellt/dator inkl Faktadel

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management

E2000 Praktikfall i bokföring och bokslut – för olika företagstyper – manuellt/dator inkl Faktadel

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management
Köp här
E2000 Praktikfall i bokföring och bokslut ger träning i kontering, bokföring och bokslut - manuellt och/eller på dator. Boken utgår från BAS-kontoplanen.

Läs mer
Praktikfallsboken, som inleds med ett faktaavsnitt om bokföringens grunder, innehåller riktiga verifikationer som är hämtade från fyra olika typer av företag:
- ett byggföretag/snickeri
- en frisersalong
- ett åkeri
- ett importerande handelsföretag
Samtliga fyra praktikfall - som avser verkliga företag - innehåller beskrivningar av varje företag och dess ekonomiska rutiner tillsammans med instruktioner.
Den första övningen behandlar den löpande bokföringen. De två följande övningarna omfattar kontering, bokföring och bokslut. De är upplagda så att man antingen kan göra dem manuellt eller med hjälp av dator. Den sista övningen består av ett urval verifikationer och omfattar endast konteringsarbete. I denna övning finns även lite mer komplicerade verifikationer, bl.a. i utländsk valuta.
Boken kan användas fristående eller som komplement till alla moderna läroböcker i ekonomiska ämnen på gymnasiet, inom vuxenundervisningen, Yrkeshögskolan och i annan grundläggande utbildning i redovisning. Den passar exempelvis för de olika E2000-paketen i företagsekonomi och likaså till Access.
Lösningar (både manuellt och dator) bifogas i ett separat lösningshäfte.