Bläddra

Försök med biologi Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap

Försök med biologi Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap
Köp här
Bygger upp barnens förståelse i naturvetenskap!
En mängd experiment med elevblad för kopiering och tydliga lärarinstruktioner. Du kan använda böckerna från vilket skolår som helst.

Läs mer
Innehåll: Växter, Djur, Människan, Kretslopp

En del av undersökningarna görs utomhus, men de allra flesta går utmärkt att göra i klassrummet. Det som behövs är enkelt material som petflaskor, luppar och vatten, en del växter och lite vanliga småkryp.

I varje kapitel finns:
- En berättelse eller bild som ger inspiration och nyfikenhet
- Fakta för läraren
- Experiment och övningar, där varje experiment har ett elevblad för kopiering och en lärarsida med tydliga instruktioner, bilder och förklaringar
- Lite idéhistoria att berätta för klassen

Om författarna
Författaren Hans Persson är lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre barn. Han är dessutom verksam som lärarutbildare och fortbildare av lärare.
Prisad av SLFF med motiveringen "Hans Persson har en unik förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare. Hans didaktiska kunskaper har varit både banbrytande och vägledande inom såväl naturvetenskap som matematik. Hans Persson är en värdig vinnare av Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2014."