Bläddra

Longman Dictionary of Contemporary English

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här

Longman Dictionary of Contemporary English

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här
En engelsk-engelsk ordbok med enkla, tydliga förklaringar och färgillustrationer. Den innehåller 155000 exempel och fungerar utmärkt på gymnasienivå. De 3000 vanligaste orden i talad och skriven engelska är markerade. Collocations och Word Focus Boxes ger kunskap om ordet eller uttrycket, dess användningsområden och närbesläktade uttryck.

Läs mer
I ordboken ingår två cd-romskivor så att man även kan slå upp och söka med hjälp av datorn. Med skivan aktiv kan man automatiskt få förklaring på ord som man läser på Internet eller i ett Worddokument. Den innehåller också en mängd andra funktioner: Longman Writing Assistant hjälper dig att skriva korrekt engelska. Longman Language Activator ger stöd för skrivande, och det finns talrika referenser till Longman Dictionay of English Language and Culture. Vidare får man autentiska exempel från böcker, tidningar etc., collocations för att visa hur orden kombineras, fotoillustrationer, etymologi, schematiska verbuppställningar och ljudillustrationer av vissa ord. Man kan höra orden uttalas på både brittiskt och amerikanskt uttal och spela in sitt eget uttal. Det finns övningar för olika examina som CAE, FCE, CPE och IELTS.
På hemsidan www.ldoceonline.com finns övningar att ladda ned, kopieringsunderlag, veckans ord, tävlingar och elevmaterial.