Bläddra

Gränsvarelser

Kategorier: Filosofi Filosofi och religion
Köp här

Gränsvarelser

Kategorier: Filosofi Filosofi och religion
Köp här

Möt Napoleon Nappe Larsson. Han bor med sina föräldrar i den lilla norrländska staden Abborrträsk och på fritiden spelar han fotboll. Men Nappe är ingen vanlig tolvåring. Han är en tråkmåns, en knäppgök, en nörd. Nappe gillar inte att spela fotboll, istället föredrar han att samla på information till sitt arkiv över sällsynta och utrotningshotade djur. Han uppslukas också av tankar på planeter som exploderar och miljögifter och andra hot.

Utanför Östersunds kust har två forskare som kallar sig Monsterjägarna lokaliserat det mytomspunna Storsjöodjuret. Men de är inte ute efter att studera det. I själva verket är de tjuvjägare som vill tillfångata djuret och sälja det vidare till en rik samlare. Av en slump hittar Nappe och kompisarna Anders och Khaya Storsjöodjurets unge. Men det är inte lätt att ta hand om en odjursunge och ännu svårare är det med två monsterjägare som ständigt är dem på spåren.

Napoleon & T-kex blandar äventyr, spänning och humor och är den första delen i serien om det lilla samhället Abborrträsk och dess invånare.