Bläddra

Svenska i dag Övningsbok 8 Digitalbok ljud

Köp här

Svenska i dag Övningsbok 8 Digitalbok ljud

Köp här
Svenska i dag

Ett spännande läromedel för grundskolans senare del. Fyra läckra antologier med ett varierat texturval utgör stommen i materialet. Med hjälp av dessa sätter Svenska i dag litteraturen i centrum.

 

 

 

Svenska i dag
Innehållet i Svenska i dag är modernt och anpassat för eleverna i dagens skola. De fyra antologierna innehåller en mängd olika texttyper och varierande uppgifter, vilket gör att de passar varje årskurs. Tanken är att elevernas läslust ska väckas med hjälp av intressanta och roliga texter.

 

Lärarhandledningar
Lärarhandledningarna i form av nedladdningsbara pdf:er innehåller metodiska tips och kopieringsunderlag.

 

Digitalböcker
Svenska i dag finns också som digitalbok för åk 7, 8 och 9. Du får all text uppläst, dessutom ingår zoom, sökning av innehåll, att kunna bokmärka och anteckna.

 

  

 

Dina behov och önskemål styr
Hur ser dina behov och önskemål ut? Med Svenska i dag kan själv välja i vilken omfattning du vill använda lärobok, övningsbok och antologier:

MINI
Vill du ha ett slimmat svenskläromedel klarar du dig med endast läroboken.

 

MIDI
med övningsboken som komplement till läroboken finns många möjligheter att gnugga och fördjupa färdigheter.

 

MAXI
Lärobok, övningsbok och fyra antologier blir tillsammans ett maxat svenskpaket.

 

LÄRARSTÖD
Lärarhandledningen är digital och innehåller metodiska tips och kopieringsunderlag. 

 

De fyra antologiernas innehåll:

Från Gilgamesh till Guillou
En vacker litteraturhistorisk antologi med texter som sträcker sig från forntiden fram till i dag. Varje epok presenteras med text och bild som är typiska för just den epoken. I texturvalet ingår både klassiska självklarheter och ovanligare alternativ. Till varje text finns författarpresentation och uppgifter.

Från Boye till blogg
En spännande antologi med många olika texttyper och genrer. Här finns tre hela kapitel som enbart innehåller olika dikter av både svenska och utländska lyriker. Antologin innehåller även visor och sångtexter, ett drama, ett filmmanus, noveller samt olika bloggar. Till varje text finns författarpresentation och uppgifter.

Från Tolkien till Thydell
Det här är en antologi som fokuserar på texter som ungdomar av i dag faktiskt läser. Här presenteras populära genrer som fantasy, skräck, deckare och spänning, samt kärlek och relationer. Till varje text finns författarpresentation och uppgifter.

Från Cras till Krog
En litteraturantologi med fokus på lättlästa texter. Tanken är att läslust ska väckas med hjälp av intressanta och roliga texter. Antologin är uppdelad i viktiga och populära genrer, från sport, spänning och skräck till kärlek, relationer och fantasy. Till varje text finns författarpresentation och uppgifter.